PROCESARE & EDITARE TEXT.

Informatica a pătruns astăzi în cele mai variate domenii, prin urmare, indiferent de profesie  cu siguranţă aveti nevoie de valorificarea mijloacelor informatice pentru rezolvarea unor sarcini de lucru specifice.

Microsoft Office este unul dintre cele mai populare pachete software, însă nu oricine este dispus să își cumpere o licență. Dacă în cadrul companiilor este un soft nelipsit, utilizatorii individuali de multe ori preferă variante gratuite care oferă funcții similare.

OpenOffice.org este un proiect open source a carui declaratie de intentie este de “a crea, in cadrul comunitatii, cel mai performant pachet software dedicat productivitatii in munca de birou, pachet care sa ruleze sub toate sistemele de operare mai raspandite si sa ofere acces la toate functiile si datele folosind API-uri bazate pe componente deschise si un sistem de fisiere bazat pe formatul XML …

Citeste mai mult si descarca!

libreofficeLibreOffice este similar în aspect şi funcţionalitate cu OpenOffice, dar oferă mai multe îmbunătaţiri: interfaţă mai usor de folosit, compatibilitate cu mai multe formate de fişiere, oferă conversie în format PDF.

Cuprinde cele 6 instrumente principale: Writer – procesare text, Calc – aplicaţie de calcul tabelar, Impress – aplicaţie de prezentare, Base – aplicaţie de management bază de date, Drawing – editare grafică, Formula – calcul matematic.

Este compatibil cu: Windows 98 / 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux, Mac

SECURITATE!

Sunteți preocupat de riscul expunerii computerului dvs. la viruși sau alte amenințări de securitate? Exista o mare gama de instrumente gratuite care pot ajuta la detectarea și eliminarea virușilor, îmbunătățind în același timp capacitatea de apărare pentru a ajuta la siguranța computerului împotriva virușilor și a altor amenințări de securitate.

SOLUTII FREE!

Avira-2013a-150x150Avira Free Antivirus este un antivirus ce detectează și dezinfectează majoritatea virușilor cunoscuți ce pot infecta calculatorul când navighezi pe internet sau pe cei ce pot ajunge în calculator prin diferite alte căi. Deasemenea, oferă pe lângă protecția antivirus și protecție AntiSpam, AntiSpyware, FireWall, protecție pentru Email sau Parental Control.

bitdefender_default

O alta solutie gratuita este  Bitdefender Antivirus Free Edition, ce ofera o protecție puternică, cu impact redus asupra resurselor.

 

ARHIVATOARE!

archives

  Un arhivator este un program folosit pentru a comasa fisiere intr-un singur fisier numit arhiva. Uzual arhivele au o dimensiune redusa fata de dimensiunea insumata a fisierelor in starea de dinaintea arhivarii. Exista o foarte mare varietate de formate ale arhivelor: rar, 7z, zip, cab, arj, tar, gz, ace, uue, bz2, jar, iso fiind cele folosite la scala larga.

7zip7-Zip este un arhivator de fişiere cu un raport de compresie ridicat,este un software gratuit.Puteţi folosi 7-Zip de pe orice computer, inclusiv un computer într-o organizaţie comercială. Nu aveţi nevoie să vă înregistraţi sau să plătiti pentru 7-Zip.

7-Zip funcţionează în Windows 7 / Vista / XP / 2008 / 2003 / 2000 / NT / ME / 98. Există un port din linia de comandă pentru versiunea Linux / Unix.